Uključi se - Dan ingeligencije
KAKO SE UKLJUČITI?

Misija
Iako je opšte poznata stvar koliko je važno da redovno fizički treniramo, nije poznato da je od izuzetne važnosti i da redovno ‘’treniramo’’ mozak odgovarajućim logičkim, izazovnim i podsticajnim zadacima. Najnovija istraživanja kažu - moguće je da ljudi postanu pametniji svakodnevnim vežbanjem. Naša želja je da vaspitači, nastavnici, stručni saradnici, realizuju različite aktivnosti koje bi imale za cilj da aktiviraju učenike, podstaknu na razmišljanje, da reaguju na situacije na kreativne načine… Dokazano je da se to dešava rešavanjem različitih ‘’mozgalica’’, igranjem društvenih igrica, rešavanjem ukrštenica, rebusa, zagonetki.. Potrebno je sve to uklopiti u nastavni plan i program i realizovati na časovima obavezne nastave, časa odeljenjskog starešine ili kao neku aktivnost poput kviza, priredbe, izložbe, tribine i sl.

1. Organizujte događaj:
 • Osmislite jednu aktivnost koja stimuliše intelektualni razvoj i osmislite gde, kada i sa kim možete da je realizujete.
 • Registrujte se na sajtu.
 • Popunite formular na opciji Prijavi događaj koji se nalazi u padajućem meniju kada kliknete na ime Vašeg naloga ili popunite formular OVDE.
 • Kada se događaj odobri videćete ga na mapi i pisaće vam u odeljku Moji događaji na koji možete ući tako što postavite miš preko vašeg korisničkog imena na navigaciji.
 • Realizujte svoj događaj.
Možete prijaviti koliko god želite događaja i uvek ćete imati pristup kada se prijavite na sajtu i izaberete opciju Moji događaji.

Komercijalne školice mogu da prijavljuju svoje događaje ukoliko postoji dogovor o partnerstvu ili sponzorstvu na projektu.

MOGUĆNOST PRIJAVE JE DO 3. OKTOBRA.

DOGAĐAJI SE MOGU REALIZOVATI
OD 22. SEPTEMBRA DO 6. OKTOBRA.

Događaje mogu da prijave i učesnici iz drugih zemalja.

Mogu da se prijave i događaji na engleskom jeziku.

2. Pošaljite prikaz svog održanog događaja kao primera dobre prakse.
 • Kada realizujete svoj događaj prijavite se na sajtu i izaberite opciju Moji događaji u koju možete ući kada držite miš na vašem korisničkom imenu na navigacionom baru
 • Izaberite svoj događaj i u dnu ćete videti opciju "Kako je bilo" da prijavite realizovan događaj.
 • Popunite formular kojim ćete dati kompletan opis kako se realizuje ta aktivnost da bi bila dodata u Bazu dobrih primera prakse.
 • Ukoliko ste koristili neki štampani materijal sa zadacima ili prezentaciju možete ih umetnuti samo putem linka.
 • Dodajte nekoliko linkova ka fotografijama i jedan link za film ukoliko ga imate
 • Ukoliko imate saglasnost roditelja, na slikama se mogu videti lica dece, u suprotnom važno je da se vidi ono što rade.
 • Prijavite nam imena realizatora kako bi dobili sertifikate.
 • Sertifikate o učešću dobijate u elektronskoj formi na email.

Prijavu o realizovanoj aktivnosti popunjavate najkasnije
do 23:59 časova 20. oktobra 2019. godine.

TAKMIČENJE

Realizovane aktivnosti će pogledati komisija i odrediti najbolje koji će biti pozvani na akreditovani stručni skup gde će primiti svoja priznanja.

Ove 2019. godine u takmičenju učestvuju samo nastavnici iz Republike Srbije.

3. Podelite informacije sa prijateljima na društvenim mrežama

Podelite na svojim društvenim mrežama informacije i obavestite svoje prijatelje o realizovanju ovog projekta. Posebna ciljna grupa su vaspitači, učitelji i nastavnici. Haštag koji možete koristiti je #Daninteligencije2019 . Posetite našu fejsbuk i twiter stranicu.

4. Postanite naš partner ili sponzor:

Ukoliko ste zainteresovani za jednu od ovih varijanti kontaktirajte nas na info@daninteligencije.rs